Miljø, klima og bæredygtighed

Anvend brugte byggematerialer og byg mere grønt

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

0

Når der skal bygges grønt, tænker mange med det samme på lavenergiboliger og byggematerialer. Det vil sige, at man laver en konstruktion, som holder på ressourcer såsom varme, og er konstrueret på en måde, så solenergi og naturlige ressourcer udnyttes. Byggevenlige materialer kunne være ler eller halm i stedet for beton. Mens disse overvejelser bestemt er relevante, er der også en anden faktor, som mange glemmer. Nemlig de maskiner, der bruges til at opføre konstruktionen. Det kan være alt fra rundsave over fliseløftere til andet brugt udstyr inden for anlægsbyggeri.

Ønsker man virkelig at bygge grønt enten som privatperson, virksomhed eller kommunal institution, så er det værd at overveje køb af brugte byggemaskiner.

Få maskinerne brugte og spar på ressourcer og CO2

I de seneste år er danskerne blevet gladere og gladere for at købe brugte ting og genbrug. Det er på grund af den stigende klimabevidsthed. Hvad end der er tale om tøj, elektronik eller mad, så er det bedst at købe noget, der allerede er produceret. Det sparer nemlig produktion og materialer, hvilket er en stor fordel, indtil der udvikles mere miljøvenlige alternativer på markedet. Det samme gælder, når det kommer til maskiner og udstyr inden for byggebranchen.

Køber man brugte maskiner, er der både penge at spare og klimapoint at hente. De fleste typer og modeller kan findes i brugt udgave online eller ved udvalgte forhandlere. Det kan være en brugt vakuumløfter, som skåner arbejdere for tunge løft undervejs. Det kunne også være en brugt rundsav til at udføre murerarbejde med eller en brugt fliseløfte, når fundamentet skal lægges. Bruger man noget tid på onlineresearch, så er det muligt at finde det meste udstyr i en brugt udgave men til nærmest samme kvalitet som fra ny. Ved noget udstyr vil der kunne indgås en garantiaftale, så du eksempelvis sikrer dig, at dit udstyr holder i den periode, hvor du planlægger at opføre hus, garage eller kontor.

Til både private og professionelle

Tippet med at købe brugte maskiner og andet byggeudstyr holder, uanset om man arbejder med konstruktion på privat basis eller i forbindelse med sit erhverv. Er man privatkunde, skal man ofte ikke have lige så meget maskinelt udstyr. Køber man det brugt, og overvejer man henholdsvis energiforbrug og materialer, har man dog gjort en god indsats for miljøet i sin byggeproces. Grønne boliger er også en klimavenlig trend, som vi ser vokse i diverse større byer i verdenen. Vil man gå all-in, kan man integrere den tankegang i sit byggeri også.

Særligt når man arbejder professionelt og måske skal bruge flere maskiner, er der både penge at spare og bedre klimasamvittighed at hente hjem, hvis man køber brugt. Det er værd at foreslå til chefen på arbejdspladsen – på den måde kan man også profilere sig mere grønt. Har man ansvar for et større byggeprojekt, giver det god mening at tænke klimaet ind i det. Det vil give point hos investorer, samarbejdspartnere og kunder i fremtiden.

Håndværker i Odder

Leave A Reply

Your email address will not be published.