Miljø, klima og bæredygtighed

Sådan får du mere grønt ind i gadebilledet

0

Står du for et større projekt, der handler om at få mere grønt og natur ind i gadebilledet, eller vil du gerne have din indkørsel til at se lidt pænere ud? Så er du landet det helt rigtige sted. I dag er naturen i fokus, og derfor er der mange, der gerne vil gøre en indsats for at få denne bragt ind i sine nærmeste omgivelser.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Vi kommer med gode råd til, hvordan du nemt kan få naturen ind i gadebilledet, hvad end du har det som et projekt på dit arbejde eller bare vil pynte lidt på dine udendørs arealer derhjemme. Det behøver ikke koste en formue, og så er det en overskuelig proces. Det eneste, du skal væbne dig med, er tålmodighed, for planter og træer skal bruge tid til at vokse sig store.

En grøn parkering

Rigtig mange har i dag en indkørsel foran deres bolig, og du finder også et væld af asfalterede parkeringspladser over hele landet. Når det gælder din indkørsel, kan du her gøre en stor forskel. Ved at købe græsarmering til din indkørsel kan du nemt slippe for de kedelige fliser eller den grå asfalt og i stedet nyde synet af flotte, grønne planter.

Græsarmeringen er en form for gitter, der gør det muligt for planter at vokse op mellem hver kasse i armeringen. Du kan få dem i forskellige materialer, hvor plast og beton er de mest brugte. Vil du lave den billigste løsning, er beton billigere, men det kræver også mere arbejde at lægge. Fordelen ved en armering i plast er, at den kan lægges direkte på en allerede eksisterende græsplæne. Vil du se mere, så kan du kigge forbi graesarmering.dk, der hjælper dg med at finde den helt rigtige løsning til dig.

Noget for alle

Vi ser det allerede, men vi kan aldrig helt få nok af det. Vi taler om alle de spiselige planter og krydderurter, som der ligeså stille vokser frem i forskellige byer landet over. Skal du stå for et renoveringsprojekt i gadebilledet, kan du med fordel tænke stationer ind, hvor der er mulighed for byens beboere for at tage nogle forskellige planter med hjem til madlavningen.

Du kan også med fordel lave en plantevæg, hvor der hænger en lang række af forskellige krydderurter og planter. Netop muligheden for at tage spiselige planter og krydderurter med hjem skaber ikke kun et grønnere gadebillede, men også et mere aktivt gadebillede.

Træer kan bremse trafikken

Og så er der selvfølgelig muligheden for at sætte nye træer op på vejene rundt omkring. Bor du på en villavej, hvor trafikken er lidt for hurtig, eller ønsker du, med dit projekt, at skabe et mere roligt gadebillede? Så er træer den rette løsning. Placerer du træerne ude på gaden, så de kan blive en integreret del af et vejbump, vil forbipasserende automatisk sætte farten ned. Det er både for at kigge på de nye omgivelser, men ligeså meget fordi, at vejen ikke lægger op til, at man kan køre hurtigt. På den måde hjælper naturen med at sætte farten ned.

Leave A Reply

Your email address will not be published.