Miljø, klima og bæredygtighed

Bæredygtighed betaler sig: Sådan gør du som lille eller mellemstor virksomhed

0

Bæredygtighed er i særdeleshed blevet en ting, som enormt mange virksomheder verden over orienterer sig mod.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Det er naturligvis en god trend, at der kommer fokus på dette stigende problem, men det er ligeledes gået hen og blevet en term, som bliver brugt ganske løst og lemfældigt. Men det betaler sig at være bæredygtig, og der er mange måder at være det på. Dels fordi at kunder, investorer og andre interessenter vægter det højt, og dels fordi at der kan være en strategisk fordel i at tænke bæredygtigt. I hvert fald viser forskning, at det gør en forskel. Men hvad kan du som lille eller mellemstor virksom så gøre? Det ser vi nærmere på her.

Få monteret solceller

En helt oplagt måde at tænke grøn energi ind i sin virksomhed på er ved at få monteret solceller i eller omkring jeres bygninger. Det er en simpel måde at gøre en forskel på, og det sender ligeledes et tydeligt og godt signal til de kunder og andre, som kommer forbi. Ikke nok med at det er godt for miljøet, så giver det på lang sigt også en besparelse på bundlinjen, i og med din forretnings bundlinje får et grønt spark. Besøg linket for at læse mere om at få monteret solceller.

Få bier ind på kontoret

En anden og måske lidt sjovere måde at give din virksomhed et bæredygtigt løft på er ved at satse på bierne. Det kan lyde tvivlsomt, men faktisk er der sociale virksomheder rundt om i landet, som arbejder med en unik sammensætning af mærkesager. Du kan få et bistade ud og stå i jeres område. Bierne er truet, og disse virksomheder arbejder typisk også med at skaffe marginaliserede personer et arbejde, som de kan klare. Der er dog endnu en fordel: Faktisk sikrer sådan et bistade også særdeles god honning, som I kan købe, da der er enorm fokus på honningens kvalitet.

Overvej papirbrug og genbrug

En måske mere oplagt måde at tænke grønt på er ved kontorets papirbrug. Som de fleste ved, er papir en af de store syndere, og de tidligere år har der været en skødesløs tilgang til forbruget. Dette ændrer sig dog, og din virksomhed bør hoppe med på bølgen. Skær ned på papirbruget, og spar penge, eller sørg i det mindste for at have et genbrugssystem, så affaldet ender de rigtige steder.

Forskningen viser klare resultater

Mange virksomhedsejere kan måske tænke, at forskellen ikke kan være særlig stor, hverken for virksomheden selv eller for miljøet. Men det er ikke sandt, og faktisk viser forskning, at en bæredygtig indsats giver en fordel i erhvervsmiljøet. Uafhængige resultater indikerer, at hensyn til bæredygtighed i en bredere forstand giver de bedste investeringsafkast. Andre studier viser, at virksomheder med stabile principper om bæredygtighed også giver en bedre formåen inden for det operationelle. Og selvom mange af disse undersøgelser er baseret på større virksomheder, så er der alligevel grund til at tro, at resultatet kunne være det samme i din lille eller mellemstore virksomhed, uanset om det så viser sig gennem lavere omkostninger, højere indtjening eller bedre samvittighed hele vejen rundt.

Leave A Reply

Your email address will not be published.