Miljø, klima og bæredygtighed

Sådan kan du få støtte til din husstandsvindmølle

0

Har du en husstandsvindmølle, eller overvejer du at erhverve dig en? Så kan du med fordel søge om støtte, allerede inden du installerer vindmøllen. Det er nemlig muligt både at søge om tilsagn til nettoafregning og i nogle tilfælde til pristillæg.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

I dette indlæg finder du information om, hvordan du kan få støtte til din husstandsvindmølle. Artiklen er udarbejdet med hjælp fra greys.dk, der dagligt hjælper mange danskere med tilskud og skat.

Læs med og bliv klogere.

Hvad er nettoafregning?

Når en husstandsvindmølle producerer strøm, kan du vælge selv at gøre brug af denne strøm, eller du kan vælge at sælge strømmen. Uanset hvad skal du anmode om en nettoafregning, hvilket sker via Energistyrelsen.

Denne nettoafregning gør, at du bliver delvist fritaget for at betale til den dækning af de offentlige forpligtelser, som alle danske elforbrugere normalvis skal betale. Når du skal søge om nettoafregning, foregår det i to dele.

1: Selve tilsagnet om nettoafregning søges

Først og fremmest skal du søge om dette tilsagn om nettoafregning, hvilket sker hos Energistyrelsen. Derefter skal du vente på behandling af din ansøgning, inden du kan gå i gang med at installere og nettilslutte din vindmølle.

2: Den endelige afgørelse om nettoafregning

Senest 30 dage efter at du har nettilsluttet og installeret din vindmølle, skal du sende en ansøgning til Energistyrelsen, som endeligt afgør, om du kan få bevilliget nettoafregning eller ej.

Skulle det ske, at din mølle ikke bliver godkendt, må du som ejer selv ud og finde en leverandør, som vil købe og sælge dit eventuelle strømoverskud, som din mølle muligvis kommer til at producere. Der er altså tale om den strøm, som produceres, men som du ikke selv forbruger. I denne forbindelse er det nødvendigt at kigge på pristillæg.

Hvad er pristillæg?

Pristillæg betegner den pris, som du kan forvente at få for den overskydende elektricitet, du måtte have. I 2018 og 2019 er det kun muligt at søge om pristillæg i én særlig periode om året. I 2018 er der åbent for ansøgning fra 2. maj til 13. juni.

Pristillægget svinger fra år til år. I 2018 ligger det på 136 øre pr. kWh, hvis effekten er 10 kW eller derunder. Er effekten derimod over 10 kW (dog maks. 25 kW), er pristillægget 96 øre. Selve tillægget ydes i 12 år fra det tidspunkt, hvor vindmøllen er nettilsluttet.

Sæt tid af og sæt dig ind i tingene

Som du sandsynligvis kan fornemme, kan det være en kompliceret proces at søge om diverse støtter til din husstandsvindmølle. Derfor er det meget væsentligt, at du tager dig god tid, så du kan sætte dig ordentligt ind i tingene. Brug internettet til at søge frem og tilbage og til at blive klogere.

Har du brug for ekstra hjælp, kan du med fordel tjekke greys.dk ud, som hjælper alle danskere med alverdens former for skatterådgivning. Du finder kompetente medarbejdere, som har styr på de mange forskellige regler og love, og som sidder klar til at hjælpe dig.

Leave A Reply

Your email address will not be published.