Miljø, klima og bæredygtighed

Sådan kan du spare penge og passe på vores klima

Sådan kan du spare penge og passe på vores klima

0
Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Hvem vil ikke gerne spare penge og samtidig passe godt på vores klima? Det lyder næsten for godt til at være sandt, men faktisk har du gode muligheder for at spare lidt hist og her. Det kan i det store hele vise sig at være en god portion penge hver måned, som du kan bruge på det, du har lyst til.

Her kan du læse meget mere om, hvad du kan gøre derhjemme for at spare penge og tænke på klimaet på én og samme tid. Vi har fokus på de små ændringer, du nemt kan lave i din hverdag uden at skulle ændre på dagsrytme eller prioriteringer. Læs med, og bliv inspireret til en mere klimavenlig livsstil.

Varmekilden i sommerhuset

I dag har langt de fleste nogle ganske glimrende løsninger, når det kommer til at få varme i helårsboligen. Derimod er det noget blandet med sommerhusejerne, der opvarmer deres fritidsbolig på forskellig vis. Hvis du gerne vil være så klimavenlig som muligt og samtidig gøre noget for at spare lidt penge, så kan du med fordel kigge nærmere på din varmekilde.

Her bør du anskaffe dig en luft til luft varmepumpe. Tanken bag denne varmepumpe er, at den optager varme fra udeluften og på den måde bruger varmen, der allerede er i luften. Det er både smart, nemt for dig, og så udnyttes den allerede eksisterende varme. Du kan også overveje at efterisolere dit hus for at spare mest muligt på elregnignerne. På CKO.dk er der udarbejdet artikler omhandlende varmeisolering, kondensisolering mm.

Overvej måltidskasserne

Selvom det kan virke som en dyr fornøjelse, så kan der faktisk være penge at spare ved at benytte sig af de populære måltidskasser. Her får du råvarer til mad i det antal dage, som du har valgt, og der kommer selvfølgelig også en tilhørende opskrift. Du betaler for de råvarer, du skal bruge, og der er kun den mængde af grønt, kød og tilbehør, som du skal bruge.

På den måde slipper du for madspild, og du kan også helt undgå de mange impulskøb, der kan være farlige i et supermarked. I stedet for vil du få maden leveret lige til døren, og du vil også få langt mere tid i hverdagen.

Genbrug

Der er store udfordringer med fødevarer og de mange former for emballage, der ofte følger med. Du kan vælge at se dette fra den positive sige og genbruge noget af det. Du kan nemlig få glæde af både plastbøtter, glas og flasker til forskellige formål derhjemme.

Plastbøtter kan du bruge til rester og i madpakken, hvor du kan spare engangsemballage og i stedet for bruge denne plastbøtte. Med små glas kan du selv lave marmelade, sylte dine egne rødløg eller noget helt tredje. Så har du også muligheden for at forære dine nærmeste det med god samvittighed.

Så hvad skal du forsøge at få ind i din hverdag? Dette er kun et udpluk af de mange muligheder, du har for at genbruge, udnytte eksisterende varme eller for at undgå madspild. Brug fantasien, og find også dine egne måder at spare penge på, samtidig med at du skåner klimaet.

Billede: https://pixabay.com/photos/animals-birds-sparrow-nature-4389024/

Leave A Reply

Your email address will not be published.