Miljø, klima og bæredygtighed

3 gode tips til, hvordan du kan handle klimavenligt

0

Klimaet har aldrig været så belastet, som det er i dag. Derfor er det utrolig vigtigt, at vi mennesker tager handling, hvis vi ønsker, at jorden, som vi kender den, skal bestå. Der er mange ting, man som menneske kan gøre for at skåne miljøet.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

En af de ting, som man blandt andet kan gøre, er at tænke over, hvordan man handler. Det er ikke noget, som, man umiddelbart tænker over, kan have en indflydelse, men i bund og grund er det en af de ting, der kan gøre en kæmpe forskel. Her i denne artikel giver vi dig tre gode tips til, hvad du som forbruger kan gøre for at handle mere klimavenligt på internettet og i de fysiske butikker.

Hold øje med ordninger og certifikater

En af de første ting, som du kan gøre, både når du handler digitalt og fysisk, er at kigge efter forskellige ordninger og certifikater. I de fysiske butikker vil du finde certifikater i form af blandt andet Nøglehulsmærket mv. Det er sådan nogle, som du skal kigge efter, når du handler madvarer såvel som boligindretning osv. På internettet er det en god ide at holde øje med e-mærket, og særligt skal du kigge efter CO2 Neutral-certifikater, der som regel er at finde i bunden af en hjemmeside. Der findes flere og flere hjemmesider, der vælger at få dette certifikat, og det kan komme miljøet til stor gavn i sidste ende. Evermart er et eksempel på en CO2 Neutral side, og du kan derfor handle her med god samvittighed.

Undersøg baggrunden for hjemmesiden

Foruden at kigge efter ordninger og certifikater er det en god ide at undersøge baggrunden for den hjemmeside, som du handler på. HUMDAKIN er en dansk virksomhed, der sælger bæredygtige og økologiske tekstiler og rengøringsprodukter til den moderne husholdning. Du kan også gøre dette ved de fysiske butikker, men det kræver nogle gange mere arbejde end ved de digitale hjemmesider. Når du tjekker baggrunden på det sted, hvor du handler, bør du undersøge, hvordan de producerer deres varer, distribuerer dem, hvem de står i samarbejde med, og hvilken arbejdskraft de benytter. Hvis disse ting er i orden, vil du med god samvittighed kunne handle det pågældende sted, men er der noget, der virker lumsk og mindre reelt, bør du overveje grundigt, om du vil handle der – særligt hvis du gerne vil være opmærksom på miljøet og gøre dit for at forbedre det.

Køb mindre kød, når du handler madvarer

Uanset om du handler madvarer på nettet eller i fysiske butikker, bør du tænke grundigt over, hvad det er, du lægger i indkøbskurven. Sørg for så vidt muligt at handle økologisk – også selvom det er lidt dyrere. Er der nok, der vælger at handle økologisk, er der en god chance for, at priserne vil falde, og det vil føre til, at endnu flere vil købe økologiske varer. Dette vil være en stor sejr for miljøet.

Når du handler, er det også en rigtig god ide at forsøge at finde erstatninger for kød. Kødproduktionen er en af de ting, der forurener allermest, og derfor er det et forbrug, som man på bedst mulig vis forsøger at skære ned på.


									

Leave A Reply

Your email address will not be published.