Miljø, klima og bæredygtighed

Derfor er det både bedre for økonomien og miljøet med LED

0

Flere og flere danskere bruger LED-pærer til belysning, hvilket ikke er uden grund. Der følger nemlig flere fordele ved at anvende denne type pærer – både for dig, men også for miljøet. Disse fordele er netop, hvad dette indlæg handler om. Læs med og bliv meget klogere på, hvorfor LED er bedre både for din økonomi og for miljøet.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Hvad er LED?

Betegnelsen LED står for Light Emitting Diode og henviser til en elektrisk diode, der omsætter energi til lys. LED-pærer er dyrere end den traditionelle glødepære, men der følger flere fordele, hvorfor det godt kan betale sig at udskifte sine glødepærer til LED.

Spar på energien og på økonomien

En LED-pære bruger meget mindre energi end en glødepære, fordi teknologien er en helt anden, og de derved er langt mere effektive. Det helt særlige ved en LED-pære er, at den ikke afgiver nær så meget varme, som en glødepære gør. En glødepære bruger nemlig op mod hele 90 % af energien på overskudsvarme, mens kun de sidste 10 % bruges til at lave lys.

Dette betyder også, at LED-pærer kan placeres overalt, uden at du skal være nervøs for, at de bliver brandvarme – ligesom glødepærer – og derved øger brandfaren.

Med en LED-pære gør du altså miljøet en tjeneste, fordi den bruger markant mindre energi end en glødepære. Dette vil også kunne mærkes tydeligt i din pengepung, fordi dit elforbrug vil nedsættes væsentligt, hvis du vælger at udskifte hjemmets glødepærer med LED-pærer.

Læs mere hos Pionerprisen.dk her.

Leave A Reply

Your email address will not be published.