Miljø, klima og bæredygtighed

Derfor er det både bedre for økonomien og miljøet med LED

0

Flere og flere danskere bruger LED-pærer til belysning, hvilket ikke er uden grund. Der følger nemlig flere fordele ved at anvende denne type pærer – både for dig, men også for miljøet. Disse fordele er netop, hvad dette indlæg handler om. Læs med og bliv meget klogere på, hvorfor LED er bedre både for din økonomi og for miljøet.

Hvad er LED?

Betegnelsen LED står for Light Emitting Diode og henviser til en elektrisk diode, der omsætter energi til lys. LED-pærer er dyrere end den traditionelle glødepære, men der følger flere fordele, hvorfor det godt kan betale sig at udskifte sine glødepærer til LED.

Spar på energien og på økonomien

En LED-pære bruger meget mindre energi end en glødepære, fordi teknologien er en helt anden, og de derved er langt mere effektive. Det helt særlige ved en LED-pære er, at den ikke afgiver nær så meget varme, som en glødepære gør. En glødepære bruger nemlig op mod hele 90 % af energien på overskudsvarme, mens kun de sidste 10 % bruges til at lave lys.

Dette betyder også, at LED-pærer kan placeres overalt, uden at du skal være nervøs for, at de bliver brandvarme – ligesom glødepærer – og derved øger brandfaren.

Med en LED-pære gør du altså miljøet en tjeneste, fordi den bruger markant mindre energi end en glødepære. Dette vil også kunne mærkes tydeligt i din pengepung, fordi dit elforbrug vil nedsættes væsentligt, hvis du vælger at udskifte hjemmets glødepærer med LED-pærer.

Mange flere fordele

Ovenstående er dog ikke de eneste fordele, der følger ved anvendelsen af LED-pærer. Først og fremmest er LED-pærer nærmest vedligeholdelsesfrie, og de har en lang levetid på op til 50.000 timer, så de nærmest aldrig skal udskiftes. Så selvom prisen umiddelbart er højere end på en glødepære, kan det i den grad betale sig i længden.

Derudover er LED-pærer yderst robuste, fordi de ikke indeholder bevægelige eller følsomme dele, som let bliver beskadiget. Desuden kan LED tåle kulde, hvilket gør dem anvendelige både inde og ude.

Selvom energiniveauet er markant lavere ved LED, er lysstyrken stadig den samme. Faktisk vurderes lyset fra en LED-pære til at være bedre og mere stabilt end lys fra en glødepære.

Endnu en fordel ved brugen af disse pærer er, at de ikke udgiver infrarød eller ultraviolet stråling i LED-lyset. Det er altså på ingen måde farligt for dig og dit helbred. Derudover indeholder LED ikke kviksølv, hvilket kan være utrolig farligt at komme i kontakt med.

LED som fremtidens lyskilde

Det er ikke uden grund, at LED betegnes som fremtidens lyskilde. Som du lige har læst, følger der rigtig mange fordele med ved at anvende LED-pærer. Det er næsten for godt til at være sandt.

Der findes desuden et stort udvalg af forskellige LED-pærer og -spots, så der er noget til ethvert hjem og enhver lampe. Er du på udkig efter en særlig LED-pære, kan du med fordel kigge nærmere på udvalget hos LedProff.dk. Læs mere hos LedProff.dk her.

Leave A Reply

Your email address will not be published.