Miljø, klima og bæredygtighed

5 gode råd til et miljøvenligt forbrug

0

Savner du en mere miljøvenlig hverdag? Du får at vide gentagne gange i adskillige medier, at verdens befolkning bliver nødt til at tage fornuftige valg, når det kommer til energiforbrug inden for hjemmets rammer – men hvad gør du selv?

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Det kan være svært at starte nye rutiner i en travl hverdag, hvor der bare ikke er tid til at slukke for ethvert apparat eller nok overskud til at finde på retter til de kødfrie mandage. Dog kan du hurtigt bryde de gamle vaner på en ganske let måde ved lidt efter lidt at ændre på de daglige rutiner. I det følgende får du fem gode råd til, hvordan du kan få et mere miljøvenligt forbrug.

Hurtigere bade

Det er ikke for sjov, at de hurtigere bade tit bliver nævnt, hvis energiforbruget skal dale blandt familier. Hele 10 liter vand fosser ud i minuttet, hver gang et af husstandens medlemmer tager et bad, så husk at tænke på nogle kortere hårvaske og mindre afslapningstid under rindende vand. Sæt for eksempel en timer på dine og resten af familiens bade, så I dermed kan holde øje med, hvor lang tid de forskellige baderutiner må tage. Dette er dog ikke nogen sjov motivationsfaktor for de små i familien, så et andet tip er at lave det til en konkurrence om, hvem der kan tage det hurtigste bad. Find på en sjov præmie, og så kan du hurtigt se kurven for vandforbruget falde.

Sluk for elektronikken

Selvom det kan være noget så kedeligt at gå rundt om aftenen for at tjekke diverse elektronikapparater igennem, kan denne nye rutine sagtens gøre en god gerning, når det kommer til hjemmets energiforbrug. Selvom dine elektronikapparater nemlig står på standby hele natten, bruger apparaterne alligevel hele 10% strøm. Så hvis I ligeledes ønsker at spare lidt penge udover at få et mere miljøvenligt forbrug, er det med at tage dette råd til jer.

Vask ved lavere temperaturer

Selvom kogevasken tit kan have godt af en vask ved 60 grader, kan de resterende vasketure sagtens byde de 30 grader velkommen. I dag er vores vaskepulver nemlig fuld af effektive enzymer, der nemt gør dit tøj rent ved lave temperaturer. Så næste gang du er ved at sætte vaskemaskinen på 40 grader, kan du minde dig selv om dette faktum.

Andre former for madtilberedning

Anvender du tit ovnen for blot at varme en baguette i fem minutter? Ved at bruge brødristeren til dette formål kan du spare masser af strøm. Står menuen ligeledes på en omgang kogte grøntsager, kan du ændre lidt i opskriften for herefter at dampe grøntsagerne i stedet. Skal du have tøet en stor portion kød op, er det desuden en god idé at tage kødet op en dag i forvejen og placere det i køleskabet i stedet for at lægge det ude på køkkenbordet. Kødets frosne tilstand vil nemlig køle dit køleskab betydeligt ned, så det slår fra i flere timer.

Køb lokalt

Ved at undgå at købe tomater fra Syditalien eller agurker fra Holland, når sommeren er over os, kan du ligeledes gøre noget godt for miljøet. Køb i stedet de sprøde agurker fra det danske land og overvej grundigt, om du virkelig har brug for varen, som er blevet transporteret helt fra den anden side af kloden. Du kan søge inspiration angående velsmagende vegetarretter overalt på nettet for at skære ned på kødforbruget, og samtidig kan du købe færre forarbejdede madvarer, hvilket ligeledes er et kæmpe plus for dit helbred.

Har du lyst til at lære mere om miljøvenlige tiltag, og stiller du ofte spørgsmålet, ”hvad er bæredygtig energi?” – så kan du gå ind på denne hjemmeside for at få interessante informationer at vide angående klimavenlig varmeforsyning.

Leave A Reply

Your email address will not be published.