Miljø, klima og bæredygtighed

Sådan gør du nemt din virksomhed mere miljøvenlig

0

Vil du gerne gøre din virksomhed mere miljøvenlig, men samtidig ikke gå ned på kvaliteten og effektiviteten af jeres arbejde? Så læs med her, hvor du får nogle enkle tips til at gøre virksomheden grønnere.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Drop engangskrusene

Bliver der drukket meget kaffe på arbejdspladsen, bliver der uden tvivl også brugt en del engangskrus, og det er der bestemt ingen grund til. Drop derfor plastik- eller papkrusene, og få i stedet medarbejderne til at tage et krus med hver, som de altid kan kende og bruge.

Affaldssorter

Det gælder både derhjemme og på arbejdspladsen. Sørg for, at der er affaldssortering, således at rent papir, madrester og emballage kommer for sig. Desuden skal I sørge for at skaffe jer af med elektronisk affald på den rigtige måde – gamle computerskærme, telefoner og så videre kan enten sælges eller gives videre, og ellers kan I altid aflevere det på den lokale genbrugsplads, hvor de vil skaffe sig af med det på den mest hensigtsmæssige måde.

Installer lyssensorer

Der er mange, der har prøvet kræfter med små skilte for at få folk til at slukke lyset, når de forlader et rum, men det er bare sjældent, det helt fungerer. Installer derfor i stedet lyssensorer i de lokaler, der ikke er i brug hele tiden. For eksempel i mødelokaler og på toiletterne, hvor folk typisk glemmer at slukke lyset. I samme omgang kan I skifte til energibesparende pærer i hele virksomheden.

Køb genbrugsmøbler

Når kontoret skal indrettes, eller der er brug for nye møbler, kan I med fordel vælge at købe brugt. Der er masser af brugte kontormøbler derude, som ingenting fejler, og det er altså et godt sted både at spare nogle penge og gøre noget godt for miljøet. De brugte møbler kan i mange tilfælde være lige så gode som spritnye af slagsen, så det er værd at undersøge.

Brug miljørigtige produkter

”Miljørigtige produkter” er et vidt begreb, men det handler for eksempel om at vælge svanemærkede rengøringsartikler. Der findes masser af grønne produkter til både håndvask, opvask, gulvvask og så videre, og dette gør en kæmpe forskel for miljøet. Ligeledes kan I vælge at bruge miljørigtigt papir på toiletterne.

Drop papirhåndklæderne

Papirhåndklæder på badeværelserne og i køkkenet er virkelig en synder, når det handler om miljøet. Drop derfor disse, og brug i stedet en håndtørrer. Det er langt bedre for miljøet, og selvom det tager lidt længere tid at tørre hænderne, er det det hele værd. Hvis ikke kontoret er så stort, kan I også sagtens bruge ganske almindelige håndklæder og så blot vaske disse jævnligt.

Minimer mængden af kopiark

Det er et klassisk råd, som bliver nævnt igen og igen, og det er der en grund til. Der bruges hurtigt alt for meget papir, og i mange tilfælde er det slet ikke nødvendigt. Sørg derfor for at skrue ned for mængden af kopiark og opfordre medarbejderne til at overveje det en ekstra gang, inden de printer noget. Desuden kan I indføre, at man altid kopierer på begge sider af arket, hvis det er ark til én selv, og så kan man bruge lidt mere papir, hvis det er kopier til andre.

Brug miljøvenligt papir

En anden mulighed for at gøre noget godt for miljøet i forhold til at printe er at bruge miljørigtigt papir. Således kan du købe papir, som er fremstillet af genbrugspapir, og det er naturligvis meget bedre for vores kære Moder Jord. Man kan stort set ikke se forskel, så der er faktisk slet ikke nogen grund til at bruge friske ark hver eneste gang. Desuden kan man købe genanvendelige printerpatroner.

Leave A Reply

Your email address will not be published.