4 gode råd til, hvordan du får en mere klimavenlig hverdag
Miljøet er i Danmark blevet et stort omdrejningspunkt, men desværre er vi ikke særlig klimavenlige, når det kommer til stykket. Dette skal der laves om på, og initiativet skal ikke kun komme fra politikerne, men også fra den almene dansker.
Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.
Heldigvis er der flere og flere, der tager initiativ og ønsker at leve mere miljørigtigt. Hvis du også er en af dem, der ønsker at gøre en forskel for miljøet, kan du læse med her. Her vil du finde fire gode råd til, hvordan du kan leve en mere klimavenlig hverdag.
Køb ind med omtanke
Hvad du putter i din indkøbskurv, har en stor indflydelse på miljøet, og om du lever klimavenligt eller ej. Kød er særligt en af de store syndere, når det kommer til forurening. Derfor bør du skære ned på indkøb af kød og indføre nogle dage om ugen, hvor du og din husstand spiser retter uden kød.
Forsøg også at handle så lokalt som muligt. Det hjælper miljøet at købe varer, der ikke skal transporteres internationalt for at ende i dit supermarked. Når du handler lokalt, vil du ofte også kunne spare emballagen væk. Emballage er nemlig også en stor synder, og du bør derfor styre så vidt muligt uden om fødevarer i emballage.
Lad bilen stå
Rigtig mange danskere har en tendens til altid at vælge bilen, selvom der er rig mulighed for at tage offentlig transport eller cyklen. Dette er en dårlig vane, hvis du gerne vil leve mere miljørigtigt. Forsøg derfor at lade bilen stå derhjemme så ofte som muligt og vælg i stedet at benytte noget som tog og busser, da de i forvejen kører den rute, som du ellers ville have taget i bil.
Cyklen er selvfølgelig at foretrække for miljøet, da en cykel på ingen måde forurener. Denne drives udelukkende af den energi, du tilfører den, når du træder i pedalerne. Hvis du bor inde i byen, vil det som regel også være en hurtigere løsning at benytte cyklen frem for bilen. Det er nemlig noget lettere at komme rundt på cykel herinde.
Tænk over dit forbrug
Lange bade er noget, som de fleste mennesker nyder, men der er en bagside ved denne fornøjelse, og det er, at der ryger ti liter vand ud i minuttet. Derfor bør du tage korte bade, hvis du ønsker at skåne miljøet. Du kan eventuelt vælge at sætte en timer i gang, når du går i bad. På den måde er du sikker på, at det ikke ender med, at du alligevel står under bruseren i halv time.
Foruden at tænke over de lange bade skal du også tænke over dit varme- og elforbrug. Forsøg at holde radiatorerne slukket så længe som muligt, og inden du tænder dem, er det vigtigt, at du sikrer dig, at dit hjem er ordentligt isoleret, så du ikke ender med at fyre for gråspurvene. Når det kommer til dit elforbrug, vil det gøre en stor forskel, hvis du sørger for at slukke for de stikkontakter, som du ikke er i gang med at bruge.
Skru ned, når du vasker tøj
Sidst men ikke mindst anbefales det, at du vasker tøj med omtanke. Det betyder, at du skal undgå at vaske, medmindre du kan fylde en hel maskine op. Derudover skal du også vaske tøjet ved så lave temperaturer som muligt. På grund af enzymrigt vaskemiddel vil dit tøj blive lige så rent ved 30 grader, som det vil ved 60 grader.