Miljø, klima og bæredygtighed

Gør boligen mere bæredygtig og spar penge

0

Fire ud af ti danskere ønsker at leve mere bæredygtigt. Det er meget positivt, at så mange mennesker gerne vil være mere miljøvenlige, og faktisk er der rigtig mange tiltag, du kan lave i hjemmet, som kan være med til at sænke din og din families CO2-udledning – og I kan tilmed spare penge. Er du en af dem, der ønsker at passe bedre på vores klode ved at have en mere bæredygtig livsstil, skal du læse med herunder.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Husk isoleringen af huset

Er du husejer, er en af de vigtigste ting, du kan gøre for både din pengepung, men specielt også for miljøet, at isolere dit hus. Hvis dit hus er dårligt isoleret, er det nemlig nødvendigt at skrue mere op for varmen, hvilket resulterer i, at du bruger mere energi og betaler mere for dit forbrug. Når du skal isolere din bolig, er det vigtigt, at både ydervæggen, loftet og gulvet får opmærksomhed. Det er både muligt at lægge et undergulv under selve gulvet, så kulden ikke kommer ind i huset nedefra, men du kan eksempelvis også investere i såkaldte varmvægsplader, der naturligvis også holder det kolde vejr ude.

Find tømrer i Odder

Vurderer du, at dit hjem har brug for mere isolering, skal du dernæst overveje, hvad du vil bruge af isoleringsmaterialer. Der findes nemlig mange forskellige materialer, der fungerer godt som isolering, men alle har de fordele og ulemper, så sørg for at sætte dig godt ind i de forskellige slags isoleringsmaterialer, før du bestemmer dig. Skal der tages ekstra hensyn til miljøet, findes der naturligvis også bæredygtige materialer til at isolere med.

Brug de rigtige varmekilder

Selvom du bor i et godt isoleret hus, er det stadig en god ide at overveje, om de varmekilder, du varmer huset op med i øjeblikket, er de bedste, hvis du gerne vil bo mere bæredygtigt. Her er der flere forskellige muligheder, og ejer du et forholdsvist stort hus, kan en god mulighed for dig være et træpillefyr. Med et træpillefyr, der brænder CO2-neutrale træpiller af, får du et varmeanlæg, der med garanti vil være blandt de mest bæredygtige valg, og samtidig også vil kunne spare dig for rigtig mange forbrugsudgifter. Bor du i et mindre hus, kan en såkaldt pilleovn måske være vejen frem for dig.

Glem ikke solenergien

Sidst bliver vi nødt til at nævne solceller, der i den grad er blevet populære – og med god grund. Solceller er ikke billige, men hvis du har mulighed for en større investering, kan pengene være rigtig godt givet ud. Faktisk er det muligt at spare mange penge på dit private forbrug, hvis du har solceller på taget. Desuden er solenergi en forureningsfri energikilde, og så snart solceller er blevet monteret på taget, kræver de minimal vedligeholdelse.

Ovenfor er blot nævnt tre forskellige steder, du kan sætte ind, hvis du ønsker at din bolig skal være mere miljøvenlig. Derudover kan du naturligvis gå videre med renovering af taget eller måske skifte husets vinduer, hvis det trænger.

Leave A Reply

Your email address will not be published.