Miljø, klima og bæredygtighed

Derfor er internettet en af de største forureningskilder

0

Forurening er et ømt emne for tiden. Vi er blevet mere og mere opmærksomme på, at mange af vores forskellige handlinger medfører unødig forurening, der kan være med til at skade vores planet.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Vi bliver hele tiden klogere på, hvad der egentlig er med til at skade vores planet, og hvad vi kan gøre for at forværre skaden. Læs mere om, hvorfor internettet er en af de større forureningskilder, og hvad der kan gøres for at mindske forureningen.

Hvordan kan internettet forurene?

Vi ved alle, at de almindelige benzin- og dieselbilers os forurener. Dette har medført hybridbiler og elbiler, der er et alternativ til den traditionelle osende bil. De er mere miljørigtige alternativer, når det kommer til forurening. Noget, vi nok ikke tænker over, er internettet som en af de største forureningskilder. Det virker jo egentlig meget harmløst at klikke lidt rundt på nettet. Det burde da ikke have så stor påvirkning på miljøet? Eller hvad?

Selvom det ikke er det første, man tænker, er internettet desværre en af de større spillere, når det kommer til forurening. Det er ikke noget, vi tænker over, da vi jo ikke ser en osende udstødning, hverken på vores computere eller smartphones, når vi er på nettet. Det skyldes, at internetbrugernes forbrug af internettet kun er en sekundær del af forureningen. Den store synder er datacentrene, der skal lagre og sende informationer frem og tilbage.

Hvad har du liggende i cyper space?

Tænk på din mail. Hvornår har du sidst ryddet op og slettet unødvendige mails? Du har helt sikkert slettet nogle mails, men har du også slettet dem fra papirkurven? Hvad med din mappe med sendte beskeder? Du tænker nok ikke over det, men blot på din mail har du rigtig mange mails, der er lagret som information i et datacenter. Når du ikke sletter dem, bliver de ved med at være gemt i, hvad nogen vil kalde cyper space. Det er også alle de webhoteller, der skal hoste alverdens hjemmesiders information. Du kan læse mere herom webhoteller.

Informationen i datacentrene kan virke lidt abstrakt. Se det i stedet som en kæmpe harddisk, der skal lagre alle informationer, der er tilgængelige på internettet. Det skal pludselig være en ret stor harddisk.

Et datacenter kan nemt fylde det, der svarer til alt fra 10 til 35 fodboldbaner. Der er derfor tale om et ressourcekrævende center, der har brug for en masse strøm, og som samtidig vil afgive en masse varme. Der skal derfor også bruges strøm til air condition anlæg.

Det er her forureningen kommer ind i billedet. Det store forbrug af strøm kan være med til at forurene en helt del. Strøm kan laves på flere forskellige måder, hvor der også er de miljøvenlige metoder, hvor strømmen fx er produceret vha. vindmøller. Der findes dog også de mindre miljøvenlige metoder, hvor kul er en af dem.

Hvad gør vi nu?

Benyttes der for mange forurenende metoder til at producere strøm med, vil det selvfølgelig få en konkvens for forureningen. Der er derfor mange af virksomhederne bag disse datacentre, der forsker i at gøre det mere miljøvenligt.

Nogle af de løsninger, der allerede bliver benyttet nu, er at fokusere på vedvarende energi, som strømkilde til de store datacentre. Der produceres især strøm vha. solceller og vindmøller. Derudover er man også begyndt at kigge på den software, der bl.a. er i din smartphone i forhold til at gøre det mindre ressourcekrævende.

Leave A Reply

Your email address will not be published.