Miljø, klima og bæredygtighed

Det skal du holde øje med, hvis du vil shoppe bæredygtigt

0

Tænker du meget over, hvilke produkter og midler du bruger, når du vasker hår, gør rent eller fjerner ukrudtet i haven, og synes du, det kan være svært at skelne mellem henholdsvis de miljøvenlige og -skadelige produkter, så skal du læse med her.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Der findes rigtig mange gode alternative produkter til dem, der ønsker at benytte sig af mere bæredygtige og miljørigtige produkter, men det kan indimellem være svært at skelne mellem, hvilke produkter der er det rigtige valg. Understående tekstmateriale giver dig en kort guide til, hvad du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at shoppe bæredygtigt.

Gå efter disse mærker

Der findes rent faktisk mange forskellige certifikater og ordninger, der kan guide dig, når du shopper. Hvis du eksempelvis køber produkter, der hovedsageligt at lavet af træ, kan du gå efter en af de ordninger, der hedder FSC®-C006415 eller PEFC™. På den måde sikrer du dig, at det møbel, gulv eller papir, du køber, er produceret af træ fra bæredygtige skove.

Når det kommer til rengøringsmidler og plejeprodukter, er det en rigtig god ide at lede efter produkter, hvorpå der eksempelvis er det nordiske svanemærke og EU’s miljømærke blomsten, der er Danmarks officielle miljømærker. Hele ideen med miljømærkningen er at gøre det så gennemsigtigt som muligt for den miljøbevidste forbruger, så denne nemt og enkelt kan handle mere bæredygtigt – og så selvfølgelig at mindske den miljøbelastning, som ikke certificerede produkter er med til at skabe.

Undersøg firmaers bæredygtighed

Flere danskere vil gerne handle mere bæredygtigt, og derfor findes der efterhånden rigtig mange produkter på det danske marked med langt færre forurenende kemikalier. På den måde bliver det nemmere for den enkelte forbruger at shoppe bæredygtigt. Dog er der stadig en del, du skal være opmærksom på. Ved du eksempelvis, hvilke produkter dine håndværkere, vinduespudsere og andre bruger, når de arbejder for dig?

Mange firmaer sørger i dag for at reklamere med, hvilke produkter de bruger, men det er langt fra altid tilfældet, og specielt ikke, hvis de benytter sig af miljøskadelige produkter. Jo mere firmaet skriver om dem selv, deres arbejde og deres produkter, jo mindre har de typisk at skjule. Det kan give dig et godt fingerpeg om, hvilke håndværkere du skal ansætte. Algespecialisten et godt eksempel på et firma, hvor du har mulighed for at læse en masse om både fremgangsmåde og brug af produkter. Du finder deres hjemmeside her. Er du i tvivl, kan du altid spørge dig frem, før du bestiller.

Overvej materialer og inventar til dit hjem nøje

Er det tid til at renovere huset, og ønsker du at tænke bæredygtighed ind i renoveringsprojektet, kan du sætte ind rigtig mange steder. Det kan dog være nødvendigt at researche en smule, før du går i gang. Eksempelvis findes der mange forskellige isoleringsmaterialer til at isolere gulvet og husets vægge med, og det kan være en god ide at sætte sig godt ind i, hvilke materialer der er bedst at bruge, da det handler om alt fra produktionen af materialerne til hvor effektive og holdbare, de er, når det kommer til bæredygtighed.

Det kan naturligvis også være, du ønsker nyt inventar til dit hus, så du kan mindske dit hjems samlede CO2-udledning. Det kan være, du ønsker at investere i enten solceller eller et træpillefyr, og her er det heller ikke ligegyldigt, hvilke modeller du vælger, hvis du ønsker at få det optimale ud af dit inventar. Du kan helt sikkert finde en løsning, der vil vise sig at være den perfekte balance mellem at spare mest muligt og samtidigt leve bæredygtigt.

Leave A Reply

Your email address will not be published.