Miljø, klima og bæredygtighed

Lev mere grønt i hverdagen, og hjælp miljøet

0

Små ændringer i hverdagen kan faktisk gøre en stor forskel for miljøet, men det kræver, at vi alle hjælpes ad. Dog starter alle ændringer hos dig selv, og selvom du kun er én blandt mange, kan også dine ændringer mod en grønnere hverdag få betydning for miljøet, der i disse år i den grad trænger til en håndsrækning.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Herunder får du tre gode og nemme råd til, hvordan du gennem små ændringer i hverdagen kan gøre noget godt for miljøet. Ofte handler det blot om at ændre på en vane eller to, og så har du allerede gjort din hverdag grønnere.

Tag kortere bade

Dette råd har du sikkert hørt mange gange før, men ikke desto mindre er det relevant at nævne det igen. De lange bade er ikke godt for miljøet, og derfor bør du så vidt muligt gøre dine bade kortere. Hvor lange bade, vi tager, handler ofte om, hvad vi har for vane. Kan du ændre denne vane bare en lille smule, kan du altså med stor sandsynlighed spare på dit vandforbrug og dermed også hjælpe miljøet i den rigtige retning. En ekstra gevinst er tilmed, at din vandregning også bliver mindre, og på den måde sparer du penge, som du kan bruge på andre og sjovere ting. Hvis du ikke ved, hvor lang tid du plejer at bruge under bruseren, kan du eventuelt tage tid, næste gang du tager et bad. Fremover kan du så afkorte denne tid med eksempelvis to minutter og sætte et stopur uden for badet, som fortæller dig, når du har opbrugt din tid. Sandsynligvis vil du opleve, at det slet ikke er noget problem at gøre badene lidt kortere.

Sluk for elektroniske apparater

Vi bruger stort set alle sammen diverse elektroniske apparater hver eneste dag, og internettet er i høj grad blevet uundværligt for de fleste. Mange udbydere kan i dag levere godt og stabilt internet – heriblandt Bedresignal.dk – så vi hele tiden kan få mest muligt ud af vores forskellige devices. Hvis du gerne vil leve grønnere, er det imidlertid vigtigt, at du også husker at slukke for disse apparater, når du ikke bruger dem. Tag opladeren ud af computeren og mobilen, når de er opladet, og sluk for tv’et på kontakten, så det ikke står på standby. De små ændringer tæller, og på den lange bane kan ændringer som disse få stor betydning for miljøet. På Bedresignal.dk finder du også andre produkter, der kan optimere din hverdag – husk blot at slukke disse, når de ikke er i brug.

Sortér dit affald

Det kan godt være, at det tager lidt ekstra tid at sortere affaldet derhjemme, men det hjælper i den grad miljøet, hvis du sørger for at gøre det. Genanvendelse af affald muliggøres i langt højere grad, hvis affaldet sorteres, når det smides ud. Når vi genanvender, sparer vi på jordens ressourcer, og det er afgørende, hvis vi vil bevare vores planet, som den ser ud i dag. Det gavner altså ikke dig selv her og nu, som eksempelvis en lavere vandregning gør, men på den lange bane vil sortering af affald have enormt stor betydning – og hvem vil ikke gerne bidrage til en sundere jord, som vi kan give videre til de næste generationer med god samvittighed?

Find inspiration på kulturfabrikken.dk og læs mere omkring hvilke kulturelle forhold vi lever under i dag.

Leave A Reply

Your email address will not be published.