Miljø, klima og bæredygtighed

Sådan bygger du miljøvenligt

0

Bæredygtighed er blevet en fremtrædende tendens – ikke mindst inden for byggeri. Der er mange gode grunde til at vælge at bygge miljøvenligt eller bæredygtigt. For det første er det med til at gavne jorden, naturen og hermed miljøet. Sådan som der forbruges byggematerialer på nuværende tidspunkt, så vil vi i løbet af få år have brugt mange flere ressourcer, end jorden tillader at producere.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Derfor er det vigtigt at tænke sig om, når man foretager byggeri, og derfor bør man vælge de bæredygtige løsninger. Foruden, at bæredygtigt byggeri er godt for miljøet, er det også godt for de personer, der bor i bygningen. Bæredygtigt byggeri sørger nemlig også for et bedre og sundere indeklima end almindeligt byggeri. Der er altså ikke nogen god grund til at lade være med at tænke miljøvenligt, når man bygger. Her i artiklen hjælper vi dig lidt på vej mod det bæredygtige og miljøvenlige byggeri.

Vælg gulv af bambus i stedet for træ

Rigtig mange vælger at få trægulv i deres hjem. Dette er dog ikke så bæredygtig en løsning, som mange gerne vil tro. Selvom et trægulv ser flot ud, er produktionen af det med til at skade store dele af verdens skove. Det er nemlig vores træforbrug og efterspørgsel på materialet, der forudsætter, at træer og skove fældes.

Der findes heldigvis mange forskellige alternativer til trægulvet. Du kan blandt andet vælge at benytte bambus. Bambus er nemlig langt mere bæredygtigt, og samtidig får du et gulv, der stadig er utrolig flot, hvis ikke flottere end det almindelige trægulv. Grunden til, at bambus er mere bæredygtig, er, at det vokser langt hurtigere end træ og er et hårdere materiale.

Skulle du alligevel ende med at ville have trægulv, anbefaler vi, at du tjekker, at det er FSC-mærket, eftersom det er mærket for bæredygtig skovdrift. Den bedste løsning er dog at mindske forbruget af træ så meget som muligt og vælge alternative løsninger.

Benyt lecablokke

Lecablokke er et oplagt valg, hvis du ønsker at bygge miljøvenligt. Lecablokke er en blanding af beton og lecanødder, der er blevet behandlet ved høj varme. Det er utrolig holdbart, let og nemt at operere med – særligt for begyndere – og så isolerer det godt, hvilket er det vigtigste, når det kommer til bæredygtigt byggeri. Lecablokke bliver ofte brugt i forbindelse med fundamentet, eftersom de bryder den kuldebro, som et betonfundament som hovedregel skaber, da blokkene ikke er kuldeledende. Det betyder, at de skaber et bedre indeklima og minimerer risikoen for fugt. En anden fordel ved lecablokke og leca mursten er, at der tit er tale om billige priser og gode tilbud. Det er altså både et godt og billigt materiale.

Flyt haven op på taget

Det kan lyde fjollet, men det er utrolig mange fordele ved at plante græs, planter og blomster på taget. En taghave kan nemlig tage op til halvdelen af den nedbør, der falder, hvilket vil sige, at din kloak bliver skånet og ikke skal lede så meget vand væk. Derudover beskytter denne have mod nedbør, kulde og frost, hvilket skaber et bedre indeklima og forlænger levetiden på taget.

Alternativ isolering

I stedet for at benytte det klassiske rockwool til isolering, som langt fra er miljøvenligt, kan du benytte knuste muslingeskaller. Normal opstår der et stort spild, når det kommer til muslingeskaller, men ved at benytte dem til isolering vil man mindske dette spild og dermed udnytte diverse ressourcer hensigtsmæssigt. De er gode som isolering, eftersom de både har vandafledende, vandfaste og vindstærke egenskaber.

Naturlige byggesten

Når det kommer til væggene i dit hjem, er det en utrolig god idé at benytte enten tegl, mursten eller beton. Disse materialer er nemlig 100 % naturlige, og størstedelen af dem kan genanvendes til andet byggeri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.