Miljø, klima og bæredygtighed

Sådan får du en miljøvenlig indretning

0

Nærmest alt, hvad vi foretager os, har en påvirkning i større eller mindre grad på miljøet. Vi bliver gang på gang dunket i hovedet med, at vores planet ikke vil blive ved med at være her, hvis vi fortsætter med at behandle den, som vi gør.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Vi ser efterhånden flere forskellige tiltag, der er iværksat for at skåne miljøet fx elbiler, der skal mindske CO2udslippet, sortering af affald, og meget mere. Der er rigtig mange måder, man kan hjælpe miljøet godt på vej. Vi giver her tips til, hvordan du kan gøre din indretning mere miljøvenlig.

Hvor meget har du egentlig brug for nye møbler?

Et hjem består oftest af flere forskellige møbler, der løser flere forskellige formål i dit hjem. Vi kan derfor hurtigt få proppet en masse møbler ind i vores hjem uden at tænke på, hvad det kan gøre ved miljøet. Det vil altid ligge en eller anden form for produktion bag ethvert møbel, medmindre du selv har stået og snedkereret ude i værkstedet. Det kan være en fordel at overveje nøje, hvor meget man har brug for at få udskiftet sin sofa. Kan den egentlig ikke godt holde et par år endnu?

Det handler om at udnytte møblerne så længe som muligt. Synes du, den trænger til en kærlig hånd, kan det være nok at restaurere den, og det kan du ofte sagtens klare selv. En opfriskning kan gøre meget for et møbel. Pludselig kan det holde mange år endnu.

Husk alle rummene i dit hjem

Dit hjem har måske mange rum, og det kan være svært at holde styr på at tage miljørigtige valg hele vejen rundt. Hvis miljøvenlig indretning er noget nyt, du er ved at implementere, er det vigtigt at huske på, at det er en proces. Det er ikke noget, du bare lige gør i løbet af en formiddag.

Tænk over på den lange bane, hvordan du kan træffe mere bevidste valg. Det gælder fx, når du ikke kan komme uden om at skulle købe noget nyt til hjemmet. Det kan fx være, at en familieforøgelse gør, at du er nødt til at indrette et børneværelse, hvor du har fundet en masse inspiration på nettet. Du kan finde inspiration til børneværelset her. Brug lidt tid på at undersøge dine valgmuligheder og gå efter det, der er mest miljørigtigt. Det kan gøres på mange forskellige måder. Du kan gøre det ved at gå efter miljømærker, når du skal have nye møbler. Hold øje med EU-miljømærket, Svanemærket, eller Fairtrade.

Vælg de rigtige materialer

Når du skal købe nyt til boligen, skal du være klar over, hvilke materialer der er mere miljøvenlige at vælge. Gå langt om uden om plastik og kunststoffer. Produktionen af disse materialer er ofte yderst skadelig for miljøet. En god tommelfingerregel er at gå efter møbler, der er lavet af naturmaterialer. Der er dog et men.

Nogle naturmaterialer er truet. Det vil sige, at hvis vi bliver ved med at efterspørge dem i så stil, som vi gør nu, vil de til sidst blive udryddet. Det er selvfølgelig ikke noget, vi ønsker. Eksempler på træsorter, der er gode at undgå, er teak, mahogni, valnød og ibenholdt, hvis du gerne vil have en mere miljøvenlig indretning. Er du faldet pladask over møbler i disse træsorter, så køb det måske brugt i stedet for.

Secondhand er vejen frem

Det er generelt en rigtig god strategi at gå genbrugsvejen. Mange møbler har mange år i sig endnu, selvom de har stået i et andet hjem før. Genbrug kan være rigtig mange ting. Det kan være antik og vintage inspireret, hvor du prøver at finde helt gamle møbler. Det kan også være, du prøver at finde nyere, mere moderne møbler, der måske ikke har været brugt så meget. Lige meget hvad du er til, er der ofte en masse forskellige steder, hvor du kan finde brugte møbler. Gør det hjemme fra sofaen ved at søge online eller tag på genbrugsjagt i diverse secondhand forretninger eller til forskellige markeder. Mulighederne er mange.

 – få større digital synlighed med Lemon Marketing – 

Leave A Reply

Your email address will not be published.