Miljø, klima og bæredygtighed

Teknisk isolering ved nye byggerier

0

Ved igangsættelse af et nyt projekt, hvor det er nødvendigt at isolere, skal man altid tage sine forholdsregler. Det er essentielt at anvende de redskaber og materialer, som er nødvendige for at opretholde en høj kvalitet og holdbarhed. Et eksempel på et nystartet projekt, kan være en etablering af et nyopført anex. 

Her er det vigtigt at indføre teknisk isolering, for at mindske energitabet mest muligt. Der skal nemlig placeres tekniske installationer, som udskiller en del varme kontinuerligt. Ved at få isoleret teknisk, kan man minimere energitabet, og sørge for ikke at tabe den varme, der udvikles i rummet. I den henseende kan der spares likvider på et for højt varmetab. Samtidigt opnås en fuld funktionsdygtig isolering, for at opretholde en optimal temperatur i byggeriet. 

Ved en korrekt installeret teknisk isolering opretholdes en tæt bygning, hvor fugt og vand holdes ude af byggeriet. Det forlænger levetiden på selve byggeriet indendørs såvel som udendørs. Hvis der er utætheder i et rum eller en bygning,  skal der bruges mere strøm for at holde rummet ved den optimale temperatur. Det føres direkte videre til en form for kondensisolering. Ved at kunne opretholde en fornuftig og kontinuerlig temperatur i anex’et undgår man nemlig at der oprettes kondens. Det kan være et problem og svært at fjerne skimmelsvamp og andet forårsaget af kondens. 

Teknisk isolering indbefatter også isoleringstyper såsom varmeisolering og brandisolering. Uanset byggeriet og dets størrelse, er det vigtigt at overveje hvilke isoleringsmaterialer der skal tilføjes. Ved korrekt monteret varmeisolering sænkes energiforbruget i bygningen, og er altid relevant i rum, hvor mennesker opholder sig. Brandisolering i bærende konstruktioner skal være med til at bremse pludseligt opstået brand, og give mere tid til evakuering. Indenfor teknisk isolering findes der mange forskellige isoleringer, som der skal tages højde for, når der skal bygges et nyt byggeri eller konstruktion.

Leave A Reply

Your email address will not be published.