Miljø, klima og bæredygtighed

Investeringer kan også være miljøvenlige

0

Vi investerer langt mere i dag end for år tilbage. Investeringer er en god måde at få en ekstra forrentning på sin opsparing. Der er dog mange forskellige virksomheder og tiltag, du kan investere i, og det kan være svært at finde rundt i, hvis du er ny på inverstingsmarkedet. Når du investerer i en virksomhed, kan dette anses for en måde at støtte op om deres forretning.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Alt efter dine synspunkter og holdning kan det være en god idé at undersøge, hvad du egentlig investerer i. Det skal helst være noget, du, på et eller andet plan, er villig til at støtte. Hvis du ønsker at investere, har du mulighed for specifikt at gå efter investeringer, der er miljøvenlige eller bæredygtige. Du kan i dette indlæg læse mere om, hvordan du investerer miljøvenligt.

Derfor skal du overveje, hvad du investerer i

Når du investerer i en virksomhed, vil virksomheden i grove træk bruge din investering til at forbedre sin virksomhed. Din investering er derfor med til at finansiere driften af virksomheden. Der findes mange forskellige virksomheder, du kan investere i. De kan drive deres virksomhed på forskellige måder og i forskellige brancher. Nogle virksomheder er, fra et miljømæssigt perspektiv, bedre at støtte end andre.

Det kan være virksomheder, der fokusere ekstra meget på tiltag, der skal være godt for miljøet, klima, sociale tiltag og ligestilling. Hvis det er etiske spørgsmål, du ikke ønsker at ignorere, er det en god idé at vælge dine investeringer med omhu. Der er nemlig virksomheder, der gør en ekstraordinær indsats for at forbedre førnævnte områder. Disse vil være mere fordelagtige at investere i, hvis du ønsker at støtte tiltag, du selv kan stå inde for. Når du vælger dine investeringer med omhu, kan du anse det som en form for velgørenhed, samtidig med at du får et afkast på din investering.

Din bank kan hjælpe dig med din investering

Hvis du ønsker at foretage miljøvenlige investeringer, er der flere måder, du kan gribe det an på. Det kan være svært at skulle granske alle investeringsmulighederne igennem selv for at finde den rette investering for dig. Her kan din bank højest sandsynligt være dig behjælpelig. De kan hjælpe dig med rådgivning omkring din investering og helt sikkert også hjælpe dig med, hvilke investeringsmuligheder der passer til dine kriterier.

Det vil typisk være de større banker, der har mest erfaring med det. Du kan finde en oversigt over de 10 største banker i Danmark på http://banker.strikingly.com. Her finder du en bank, der kan hjælpe dig med dine investeringer i miljøbevidste virksomheder.

Der er andre muligheder end investering gennem banken

Der er andre måder at finde miljømæssige investeringer end at skulle benytte sig af rådgivning i banken. Der findes forskellige fonde med en portefølje af forskellige investeringer. Disse betegnes EFT, som betyder Exchange Traded Funds.

Nogle EFT beskæftiger sig med at nøje udvælge sine investeringer. Det kan fx være en portefølje med investeringer, der især fokuserer på miljø, ligestilling eller sociale vilkår. Ved at finde den rette EFT kan du investere i flere forskellige tiltag, der støtter en god sag. Den specifikke fond har gjort arbejdet for dig og fundet de investeringer, der bedst muligt støtter etiske spørgsmål. Det giver dig en forsikring om, at det er det rigtige, du har investeret i. Det kan være en god måde at investere miljøvenligt.

Leave A Reply

Your email address will not be published.