Miljø, klima og bæredygtighed

Bo miljøvenligt med få ændringer

0

Vores jord er overbelastet, det ved vi. Men det kan være svært at vide, præcis hvad man kan gøre på et personligt plan for at give jorden et pusterum. Ofte er det ganske få ændringer, der egentlig skal til for at være med til at sætte et positivt aftryk på den verden, vi lever i..

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Der er masser af ændringer at lave, lige fra hvad vi spiser, til hvordan vi kommer til og fra arbejde. Hvordan vi indretter vores bolig, og hvor vi køber vores tøj.

Grøn omstilling er godt for både din personlige velvære og for kloden. Hvis du går rundt og overvejer, hvordan du kan være med til at sætte kursen for din livsstil mod mere bæredygtige løsninger, så læs med her og find inspiration til, hvordan du med ganske få ændringer, kan være med til at gøre en stor forskel.

Omsorg for naturen og dig

Det er ofte de helt små ting i hverdagen, der samlet set er med til at gøre vores livsstil mere eller mindre bæredygtig. Derfor er det et rigtig godt sted at starte, hvis du går rundt og overvejer, hvordan du kan leve mere grønt.

Har du dyre elregninger og et energiforbrug, der godt kunne trænge til et grønt pift? Så kan du med fordel skifte den gamle løsning ud med en smart luft til vand varmepumpe. Her får du en miljøvenlig løsning på både høje og lave indetemperaturer – og så er der formentlig samtidig penge at spare på elregningen.

Du kan også undersøge mulighederne for solceller. Det er ofte ikke så mange solceller, der egentlig skal til, for at du kan få energi til hele familiens forbrug. Men det betyder rigtig meget for klimaet, at vi bruger af de ressourcer, som naturen har i rige mængder frem for at belaste det yderligere.

Omsorg for naturen er en investering af fremtiden. På den måde kan man sige, at omsorg for naturen også er omsorg for dig – og ikke mindst dine børn.

Familiefællesskab omkring grønnere liv

Det kan være sjovt sammen at undersøge, hvordan I som familie kan leve grønnere i hverdagen. Derfor kan du med fordel inddrage dine børn, når du undersøger mulighederne for et grønnere liv.

Kan I skære ned på kødforbruget, eller købe mere tøj i genbrugsbutikker?

Måske skal cyklerne mere i brug, eller også skal I købe færre julegaver og i stedet bruge pengene på at redde regnskoven?

Det kan også være, at det er noget helt andet, der skal til i din familie. Men der kan være stor glæde og fællesskab i at sætte jer ind i det sammen.  Hvem ved, måske lærer både store og små noget nyt. Og så er der også masser af spændende samtaler og diskussioner til familiemiddagen om aftenen.

Leave A Reply

Your email address will not be published.