Miljø, klima og bæredygtighed

Sådan gør du boligen grønnere

0

Vil du gerne gøre boligen lidt mere miljøvenlig og grønnere? Det er både godt for vores kære Moder Natur og for din pengepung, så her får du nogle tips til at optimere din bolig.

Isolering, isolering, isolering

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

 

Noget af det vigtigste i forhold til at gøre dit hus mere miljøvenligt er at kigge på isoleringen. Hvis ikke isoleringen i din bolig er god nok, kan du ikke undgå at bruge en masse unødvendig energi, og derfor er det altså her, du skal starte. For eksempel kan det være, loftet skal efterisoleres, eller der skal lappes nogle kanter og kroge rundt omkring. Professionelle fagfolk kan hurtigt fortælle dig, hvor din bolig kan optimeres, og på den måde kan du altså sørge for, at isoleringen er helt i top. Skal huset efterisoleres, koster det naturligvis lidt, men du kommer sandsynligvis til at tjene det ind på varmeregningen efterhånden, og desuden gør du naturen en god gerning. Derudover skal du naturligvis være opmærksom på at lukke vinduer og døre ud til, når der er varme på. Hvis radiatorerne står og kører på højeste niveau, nytter det ikke noget at skabe gennemtræk i hele hytten, så al varmen forsvinder lige så hurtigt, som den kom. Det er helt basalt, men der er alligevel mange, der glemmer det ind i mellem, og så ender man altså med blot at fyre for gråspurvene, som man siger.

Opsaml dit regnvand

En anden god investering kan være at få installeret en regnvandsbeholder. Regnvand kan sagtens bruges til både toiletskyl og tøjvask, og det er faktisk her, størstedelen af vores rene drikkevand bliver brugt. Regnvandet kan ligeledes bruges til at vande stueplanter og blomster med, og på den måde kan du altså spare på vandregningen og ligeledes glæde dig over, at du ikke står og skylder fuldkommen rent drikkevand direkte ud i toilettet. En regnvandsbeholder installeres ude i haven, og så kobles vandet til huset, hvorved du kan bruge det på badeværelset og til tøjvask. Det gør ydermere rengøringen nemmere, da der ingen kalk er i vandet, og det netop er dette, der forårsager mange problemer på badeværelset. Der er altså flere gode grunde til at investere i et regnvandsanlæg – du kan spare på vandregningen, rengøringen er nemmere overstået, og naturligvis sparer du desuden vores fine klode for en hel masse ballade.

Køb gode hvidevarer

Et andet relativt nemt tiltag for at gøre din bolig mere miljøvenlig er ved at investere i gode hårde hvidevarer. Hvis du bruger nogle penge på at købe hvidevarer i en fornuftig energiklasse, undgår du nemlig at bruge unødvendigt meget strøm på netop dette. Det er igen både godt for din pengepung og for miljøet. Der findes heldigvis rigtig mange solide produkter derude, som virkelig ikke bruger mere energi end allerhøjst nødvendigt. Det er umuligt at undgå at bruge noget strøm, når man gerne vil have både kold mælk og frosne isterninger, men der er alligevel ingen grund til at bruge mere, end der egentlig er brug for. Er du i forvejen i gang med at renovere eller står og mangler en ny fryser, kan du derfor med fordel bruge lidt ekstra penge på at få fingrene i en model, hvor der er skruet helt ned for energiforbruget. Vil du have dine hårde hvidevarer til en særligt god pris, kan du finde en rabatkode hos Rabatbanditten.dk, og på den måde bliver din gode investering altså endnu bedre. Miljøet vil takke dig for det, og desuden vil du hurtigt kunne se forskel på din elregning, og det er bestemt også værd at tage med.

Leave A Reply

Your email address will not be published.