Miljø, klima og bæredygtighed

Nye tendenser inden for deleøkonomi

0

Man kan ofte få adgang til meget mere ved at deles om tingene. Derfor er deleøkonomi og deleordninger i dag blevet yderst populære, hvor flere og flere former for deling kommer frem. Dette betyder, at der kommer nye tendenser til – og dette gælder blandt andet coworking spaces og kontorhoteller. Her får lejerne fleksibilitet på områder såsom ressourcer, samarbejdsformer, beliggenhed, lejeperiode samt adgang til fælles faciliteter.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Læs med her på siden og bliv klogere på, hvordan du kan udnytte traditionelle lejemål på en mere effektiv måde gennem coworking spaces og kontorhoteller. På denne måde vil du måske blive inspireret til selv at kaste dig ud i de fantastiske deleordninger, der findes på markedet i dag.

En billig løsning frem for et konventionelt lejemål

Når man deles om diverse faciliteter, vil man ikke have behov for særlig mange kvadratmeter. Dette betyder, at virksomheder kan reducere deres kvadratmeter, hvilket ofte indebærer nogle stærke, økonomiske incitamenter. Der vil nemlig være en kæmpebesparelse for virksomhederne, da de ikke skal betale for lige så mange kvadratmeter, som det er tilfældet ved et konventionelt lejemål. Når flere lejere betaler sig ind på et coworking space eller et kontorhotel, betyder det også, at der vil være god kapital til at gøre rammerne mere attraktive. Dette kan give lejerne adgang til langt federe og flere faciliteter end ellers.

I et coworking space eller et kontorhotel vil der typisk være en række fællesfaciliteter. Dette kan eksempelvis være faciliteter såsom reception, møderum, kantine/restaurant og auditorier. Her deles man altså om faciliteterne, hvilket også har andre fordele end blot besparelser. Man møder nemlig andre medarbejdere på kryds og tværs af andre virksomheder. Dette giver mulighed for sparring med hinanden, hvilket skaber et spændende og dynamisk miljø.

Markant vækst af coworking spaces og kontorhoteller

Kontorhoteller og coworking spaces er et voksende segment på kontormarkedet i dag, og dette skyldes blandt andet ændrede arbejdsformer. Innovative virksomheder ønsker i dag fleksibilitet samt vidensdeling i langt højere grad – og det er præcis det, man får på et kontorhotel eller i et coworking space. Arbejdsmarkedet er ligeledes blevet mere fleksibelt, og virksomheders medarbejdere arbejdere langt mere mobilt end tidligere. Ansatte arbejder både lokalt og globalt, og de arbejder dermed også fra flere lokationer. Derudover er projektmedarbejdere og freelancere blevet mere populære, hvorfor virksomheder tilbyder flere og flere kortere ansættelser.

En undersøgelse foretaget af MatchOffice i 2015 viste, at 20 procent af de adspurgte kontorhoteller mærker en stigning i deres lejepriser. Halvdelen af undersøgelsens deltagere mærker en stabil lejepris. Kontorhoteller er dermed en stor spiller på markedet, og det er uden tvivl et fænomen, der er i fortsat vækst. Coworking spaces findes der også flere og flere af i dag. Især i København og Aarhus tilbydes et bredt udvalg af coworking spaces, hvor fællesskab og vidensdeling mellem lejerne er en nøgleegenskab.

Et arbejdsrum til ethvert behov

Som lejer i et kontorhotel eller et coworking space kan man have forskellige behov. Nogle lejer sig ind, fordi de har brug for et mødelokale eller en arbejdsstation i ny og næ. Andre lejer sig ind, fordi de har behov for et kontor med en fast plads. Her er de tilknyttet et netværk, hvilket giver god mulighed for at sparre med andre mennesker og virksomheder. Det kan også være, at man har behov for at leje sig ind et sted, som giver et bestemt signalement og dermed når en bestemt målgruppe. Der er altså et arbejdsrum for enhver, når det handler om kontorhoteller eller coworking spaces.

Lokalebasen.dk giver et godt overblik over, hvilke coworking spaces, der er ledige på tværs af landet. Du kan se oversigten på https://www.lokalebasen.dk/leje/coworking, så du kan finde det coworking space, der giver de bedst mulige forudsætninger for din virksomheds fortsatte vækst.

Leave A Reply

Your email address will not be published.